maandag, oktober 29, 2007

pleisterwerken


De pleisterwerken zijn gestart.

Eens de ramen geplaatst en alle leidingen voor de technieken zijn voorzien kunnen de muren en plafonds bepleisterd worden. Alles wat eens rood was wordt nu wit.

Een pleisterlaag van ongeveer 1.5 cm bedekt het metselwerk.
De pleisterlaag zorgt niet alleen voor een rechte, vlakke en gladde afwerking van de wanden maar tevens voor de winddichtheid van de woning.

Ook de ramen worden uitgepleisterd.
De ramen zijn niet voorzien van een binnenbekleding, maar de slagen van de ramen worden met met isolatie/pleisterplaat en gips gedicht.
Dit zorgt voor een strakke afwerking als straks het schilderwerk tot aan het buitenschrijnwerk kan doorlopen. Tevens is dit een meer winddichte afwerking dat met binnenbekleding.


maandag, oktober 08, 2007

buitenschrijnwerk geplaatst


Het aluminium buitenschrijnwerk, de ramen, en de beglazing is geplaatst.


De grote glaspartij achteraan valt meteen op. Ook van binnenuit geeft dit een ruim zicht op de tuin. Door gebruik te maken van warmtewerende 4 seizoensbeglazing wordt de opwarming van de binnenruimte beperkt. Zelfs op een mooie nazomerdag is dit effect duidelijk voelbaar.


Met het schrijnwerk geplaatst lijkt de leefruimte zelfs iets groter, doordat de ontbijthoek nu wat verscholen ligt. Onderstaande foto is genomen vanop het niveauverschil van de bureauruimte.


Het is ons gelukt om zonder electriciteit de garagepoort te openen én terug te sluiten. Zo zien we het totale effect van de inkompartij nog beter.


Ook het hoge raam van het bureau met de emaliet beglazing ter hoogte van de tussenvloer geeft heel goed. Het lijkt als het ware een doorlopende glaspartij.


donderdag, oktober 04, 2007

de ramen

Vandaag zijn de ramen geleverd en worden ze geplaatst.
De beglazing volgt later.


woensdag, oktober 03, 2007

uitvulling

Een deel van de leidingen zijn al niet meer te zien.
De eerste uitvulling op het gelijkvloers is geplaatst.
Boven deze uitvulling komt de vloerisolatie, zoals je ook op onderstaand detail kan zien.
Boven deze isolatie worden de buizen van de vloerverwarming geplaatst, die dan weer in een chape komen. Hierop worden dan de tegels in een zandbed geplaatst.

De ruimte ziet er weer iets afgewerkter uit.
Nu eerst nog de ramen en dan het pleisterwerk.